Select Page

Klase kvalitete i sustav ocjenjivanja

Naš sustav ocjenjivanja kvalitete dizajniran je tako da što točnije prikaže stanje uređaja koje imamo u ponudi. Klase kvalitete dijele se na dvije glavne kategorije: outlet uređaje s otvorenom ambalažom i obnovljene uređaje. Outlet uređaji su nova nekorištena računalna oprema s otvorenim pakiranjem na kojoj nisu vidljivi tragovi korištenja. Većina obnovljene računalne opreme se pojavljuje na tržištu samo zbog isteka ugovora o korištenju koji obvezuju tvrtke da mijenjaju opremu nakon određenog razdoblja korištenja. Nakon kupnje takve opreme, slijedi pažljivo čišćenje i provjera funkcionalnosti. Takva oprema je nakon toga spremna za prodaju, radi savršeno i dolazi s jednogodišnjim jamstvom koje se može produžiti na dvije godine. Svaki obnovljeni uređaj svrstavamo u klasu kvalitete (A+, A, A- i B). Pripremili smo detaljni opis svake od kategorija sa svim potrebnim informacijama o kvaliteti naših proizvoda. 

outlet_otvorena ambalaža
kategorije_kvalitete
klasa kvalitete A-
outlet_otvorena ambalaža

Nova računalna oprema, koja se naziva i “Outlet – Otvorena ambalaža” sastoji se od računala i laptopa koji su bili izložbeni primjerci. U pravilu su to artikli koji se nisu uspjeli prodati ili dolaze u otvorenom pakiranju. To su nekorišteni uređaji koji dolaze po 20-30% povoljnijoj cijeni od novih proizvoda. Imaju minimalno jednogodišnje jamstvo koje se može dodatno produžiti na dvije godine.

To je potpuno nova, nekorištena računalna oprema na kojoj nisu vidljivi tragovi korištenja. S obzirom da su to izložbeni primjerci s otvorenim pakiranjem, u vrlo rijetkim slučajevima mogu se pojaviti manje ogrebotine na kućištu. Ali to su izuzetci koji čine manje od jedan posto slučajeva.

klasa kvalitete A

Riječ je o vrhunski očuvanoj, obnovljenoj računalnoj opremi koja izgleda najbliže novom proizvodu. Na kućištu možemo očekivati samo minimalne znakove upotrebe, što znači do jedne manje kozmetičke greške. To mogu biti manje ogrebotine na kućištu, minimalno istrošena tipkovnica i touchpad ili lagano trošenje po rubovima. Kvaliteta A + zasigurno će zadovoljiti i najzahtjevnije kupce.

kategorije_kvalitete

Obnovljena računalna oprema koja radi savršeno. Obnovljena računala, laptopi i monitori poslovne kvalitete su unatoč manjim ogrebotinama na kućištu i dalje vrlo izdržljiva, snažna i izrađena od kvalitetnih materijala što značajno produžuje njihov vijek trajanja.

klasa kvalitete A-

Obnovljena računalna oprema gdje su tragovi upotrebe vidljiviji  nego na opremi A kvalitete. Laptopi, računala i monitori su i dalje u vrlo dobrom stanju. Mogu se vidjeti manji tragovi upotrebe na tipkovnici ili touchpad-u takvih uređaja. Moguće su ogrebotine na kućištu i manji kozmetički nedostaci. Računala su i dalje vrlo izdržljiva, snažna i izrađena od kvalitetnih materijala što značajno produžuje njihov vijek trajanja. A- kvaliteta nudi istu kvalitetu za manje novca zbog čega se ulaganje u njih zaista isplati!

klasa kvalitete B

Obnovljena računalna oprema koja radi savršeno, a sastoji se od obnovljenih računala, laptopa i monitora poslovne kvalitete koja su sjajan izbor za one koji žele uštedjeti nešto novca. U toj kategoriji se nalaze artikli  s različitim estetskim nedostacima koji ne utječu na rad uređaja. Nedostatci mogu biti kozmetički, vidljivi znakovi istrošenosti na tipkovnici ili touch-pad-u, mogu nedostajati dijelovi kućišta, artikl može sadržavati oštećene dijelove. Želimo naglasiti da ovi nedostaci nikako ne utječu na funkcionalnost uređaja, pa je ovo zato izvrsna prilika za uštedu!